Leírás
Szilikon tortaforma 23 cm-es átmérővel a tökéletes torta megalkotásához.
Használati tanácsok:
- Az üres szilikon formát tegyük a sütőrácsra, vagy tepsire, mielőtt beletennénk a tésztát, mert az anyaga lágy és így könnyen kiborulhat belőle a töltelék
- Sütés előtt kenjük ki kevés zsiradékkal
- Ha hűtött ételt készítünk, akkor előtte hideg vízzel öblítsük ki
- Védjük a szilikon formánkat a közvetlen hőhatástól, azaz ne érintkezzen nyílt lánggal
- A szilikon formába késsel vagy éles eszközzel soha ne vágjunk, mert megsérülhet.
- Érdemes szeletelés előtt kiborítani a süteményt a formából és csak ezt követően felszelni
- A szilikon sütőformából akkor lehet a legszebben kivenni a desszertet, ha sütés után megvárjuk, hogy teljesen kihűljön a formában
Első használat előtt:
- Első használat előtt a szilikon sütőformát alaposan mossuk el meleg mosószeres vízzel, töröljük szárazra és kenjük ki bőségesen zsiradékkal.
- Erre legközelebb már csak akkor lesz szükség, ha a forma nagyon kiszáradna.
A szilikon sütőformák tisztítása:
- A szilikon formák könnyen tisztíthatóak.
- Érdemes őket kézzel elmosni, mert így marad bennük minimális mennyiségű zsiradék, nem száradnak ki.
- Tisztításhoz ne használjunk dörzsi szivacsot vagy maró hatású tisztítószert.
- A forma sütés következtében bekövetkező színvesztése a használatot nem befolyásolja.
- Mind a magas, mind az alacsony hőmérsékletet (-40 ºC és 250ºC) jól bírják.
- Sütésre és fagyasztásra egyaránt jól használhatjuk őket.
- Anyag: szilikon
- Méret: átmérő: 23 cm magasság: 4,5 cm
- Szín: kék, rózsaszín